2014 – nytt år, nya utmaningar och nya mål

Jag vet inte hur du känner men jag tycker det är fantastiskt att gå ett nytt år till mötes!

Det känns förhoppningsvis tillfredsställande att analysera hur året som gått varit. Vad blev som du tänkt dig? Vad blev bättre? Vad blev sämre? Vad beror det på? Vad hade kunnat göras annorlunda?

Jag gör också en sorts nulägesanalys – vart står jag idag? Vart vill jag nå på kort sikt och lite längre sikt? Hur ska jag ta mig dit?

Är du inte den som brukar sätta mål? Om man inte vet vart man är på väg spelar det inte heller någon roll vilken väg man tar. Man blir lätt ett offer för omständigheterna och det mesta bara blir som det blir.

Att faktiskt ta sig tid att göra detta är avgörande! Nedskrivna mål blir både mer konkreta och verkliga. Se också till att kommunicera dem med andra. Be dem gärna om uppföljning också. Då kommer det vara ännu större chans att du når dem.

Men att bara skriva ner sina mål är inte allt. Ta reda på ditt varför! Om du nu vill ha en viss ökning i omsättningen till exempel. Varför vill du det? Ska det skapa mer trygghet framöver med starkare likviditet? Eller har du stora investeringar framför dig? Eller vill du öka din debitering för att kunna arbeta färre timmar?

När du vet vad du vill så behöver du konkretisera vad du behöver göra för att komma dit. Det kan vara små förändringar som att alla nya uppdrag ska vara med den nya debiteringen. Eller att gå mot en snävare specialisering i de tjänster du erbjuder eller vilka kunder du ska tacka ja till att arbeta med. Eller att satsa på en helt ny produkt. Eller våga anställa, eller börja samarbeta med någon för att minska din egen arbetsbelastning.

Själv gjorde jag detta ihop med en god vän. VI kom en god bit på väg och nu har jag en del arbete att slutföra allt innan 2014 står för dörren. Vi bokade också in nästa tillfälle att ses och “redovisa” för varandra hur mål och delmål ser ut för året som kommer.

Det är väldigt stimulerande att ta del av andras tankar och idéer så dela gärna med dig här om du har lust!

auktoriserad redovisningskonsult

Account on Us

Vill du veta mer om Account on Us? Läs bla kundreferenser på vår hemsida bokföring i Stockholm
Följ oss gärna på LinkedIn http://www.linkedin.com/company/account-on-us-ab och Facebook https://www.facebook.com/AccountOnUs
Delta i debatten och få tips och nyhetsuppdateringar!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.