Din stil kan ge dig själv och ditt företag ett försprång

Hur människor uppfattar oss styrs av vilka signaler vi sänder. Vi sänder ut signaler genom hur vi pratar, genom vårt kroppsspråk och hur vi ser ut. Olika undersökningar visar att det tar allt från 5 – 30 sekunder att skapa ett första intryck. I de allra flesta fall har vi inte ens hunnit börja prata.

Allt sälj handlar om förtroende och om att bygga relationer. Genom våra kläder kan vi påverka hur omgivningen uppfattar oss. Det räcker inte med att vara duktig på det du gör, du måste även signalera det via dina kläder. För har du kolla på ditt jobb måste du också ha koll på kläderna!

I mitt jobb stilrådgivare hjälper jag män och kvinnor att bygga förtroende genom sina kläder. Det handlar dels om att skapa ett så bra och intryck som möjligt, men det handlar minst lika mycket om att man ska känna sig trygg i sina kläder. Det vi har på oss påverkar nämligen vår egen självbild och hur vi agerar. När vi känner oss bekväma och säkra i våra kläder sänder vi också ut positiva signaler som att vi är kompetenta, förtroendeingivande och värda att lyssna på. 

När jag jobbar träffar jag män och kvinnor som kan vara ointresserade av kläder men som inser att det här något de måste lära sig för att t.ex. skapa bättre affärsmöjligheter, få högre lön eller vinna medarbetarnas respekt.

Jag älskar att dela med mig av min kunskap och här har du mina tre bästa stiltips för att du ska hitta kläder som passar dig och därmed skapa ett så bra intryck som möjligt.

1. Hitta rätt passform

Passform är A och O för att ett plagg ska sitta snyggt. Olika plagg är sydda för olika typer av kroppar och det är därför nödvändigt att du verkligen vet hur din kropp ser ut. Då menar jag att du måste veta hur din kropp ser ut IDAG och inte hur du såg ut för 10 år sedan eller hur du önskar att den ser ut.

Ett dyrt plagg ser bara billigt och slafsigt ut om det inte har rätt passform medan ett billigare plagg faktiskt kan se ut att vara i bättre kvalitet bara genom att det sitter bra.

Se därför till att du verkligen vet hur just du ser ut och försök hitta kläder som passar din kropp. Kom ihåg att fokusera på dina fördelar och stirra dig inte blind på delar av kroppen du inte trivs med.

2.    Klä dig ändamålsenlig

Utan att göra avkall på din personliga klädstil måste du kunna anpassa din klädsel till olika situationer. Det innebär bl.a. att klä sig med hänsyn till omgivningen. För här handlar det inte bara om vad du känner dig bekväm i. För att skapa förtroende måste du även anpassa dig utifrån vad de du möter kan tänkas ha för förväntningar på dig. Förväntningarna kan ha att göra med vilken bransch du befinner dig i, vilken position du har på företaget, vilken prissegment dina produkter eller tjänster ligger i etc.

3.    Köp bara det som är snyggt – på dig

När du köper kläder är det viktigt att du vet vad du passar i. Då undviker du att göra onödiga och dyrbara felköp. Vi har ofta en förmåga att låta känslorna styra över våra klädinköp, d.v.s. att vi köper det vi tycker är snyggt. Men kom ihåg att det är en stor skillnaden mellan vad du tycker är snyggt och vad som faktiskt är snyggt på dig.

Det är viktigt att du verkligen trivs i de plagg du köper, annars är risken stor att de bara blir ”garderobsvärmare”. Smakråd kan vara bra, men var noga med vem du tar råd ifrån. En expedit vet ofta vad som funkar och inte, men kom ihåg att hennes eller hans främsta roll är att sälja. Att ha med en vän som smakråd kan vara bra, förutsatt att vännen kan vara 100 % ärlig.

Slutsatsen blir att det allra bästa är att du själv vet vad du faktiskt passar i. De plagg du köper ska du känna dig bekväm och snygg i och känna självförtroende i.

Och kom ihåg; kläder är mycket mer än bara yta!

Om Kristina

Kristina Söderqvist är stilrådgivare, personal shopper och föreläsare i det egna företaget Core Image Sthlm. Genom sin unika känsla för stil tillsammans med yrkeserfarenhet inom juridik, finans och reklam är hon en sann inspirationskälla och trovärdig stilrådgivare. Hon hjälper dig att lyfta fram din personlighet, öka ditt självförtroende och skapa ett allra bästa första intryck.

Vill du veta mer om stilrådgivning hittar du Kristina på www.coreimagesthlm.se Om du gillar hennes sida Core Image Sthlm på Facebook får du löpande stil- och shoppingtips.

Redovisning Stockholm, redovisningskonsult, bokföring Stockholm, bokslut Stockholm, löner Stockholm, redovisningsbyrå Stockholm

Kristina Söderqvist

Är du nyfiken att veta mer om Accountonus.se läs mer på vår hemsida bokföring i Stockholm
Gilla oss gärna på Facebook https://www.facebook.com/AccountOnUs Delta i debatten och få tips och nyhetsuppdateringar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.