The Lady Detective Agency, inte alls bara på film!

Jag ringer upp ett av Sveriges största försäkringsbolag för att försäkra mitt nya företag och får då till svar. 

– VA en detektivbyrå! Jag trodde bara att ni fanns på film!

Kanske känns det som en främmande värld för dem flesta, varför skulle det finnas en marknad i Sverige för en detektivbyrå?

Mitt svar är varför inte?  Jag blev förälskad i konceptet efter att sett Rebecca Jane den engelska grundaren för The Lady Detective Agency. Hon var med i SVT:s talkshow Skavlan där hon pratade om hur fantastiskt hennes företag hade expanderat sedan öppningen 2009 och att hon nu planerade att öppna sitt första internationella kontor och hon blickade mot USA.

– Nej! tänkte jag

Jag tror att svenskarna är redo för den här typen av tjänster. Jag övertygade då Rebecca att låta mig förvalta hennes vision och öppna det första internationella kontoret i Sverige. Det var inget lätt beslut att ta steget från fastanställd på Clas Ohlson, ett stort stabilt företag som jag jobbat inom hela mitt arbetsliv och även hade goda utsikter att utvecklas vidare inom, till att bli egen företagare. Men jag bestämde mig ändå för att franchisa Lady Detective Agency och starta eget.

Franchise låter för de flesta skrämmande kanske för att det mesta man hör om franchiseföretag i media brukar vara i negativ klang. Efter min resa vänder jag gärna på perspektivet. Man slipper allt grovarbete och istället får man möjligheten att bygga vidare på ett företag som redan är etablerat. Frågetecken och problem som man kan ställas inför är det någon som redan stött på och på så vis har man en mentor att vända sig till.

Att mitt första företag skulle hetta The Lady Detective Agency Sweden kunde jag inte drömma om för ett år sedan. Även om strävan att lösa mysterium fanns hos mig redan från barnsbenen. Varje dag ställs jag inför nya utmaningar allt från en man som vill ha spaning på sin fru eller ett företag som misstänker en anställd för att stjäla.  Man vet aldrig vad nästa samtal eller mejl ska innehålla och det är just det som gör att jag älskar mitt jobb. Att kunna anpassa sina dagar och timmar efter varje ”curveball” livet slänger mot en.

Jag fick tre väldigt enkla men- o-så- visa-råd utav en av Sveriges folkkäraste författare. Dessa råd gav han till mig när han fick reda på att jag skulle öppna och driva en detektivbyrå men jag tycker de fungerar lika bra i alla typer utav företagande.

1: Gilla läget

Du kommer under resans gång hamna i situationer som du inte kan styra över, kanske är det inte ditt drömscenario men det bästa du kan göra ändå är att GILLA LÄGET! Helt enkelt göra det bästa ut av situationen som du befinner dig i för tillfället.

2: Krångla inte till det

De bästa idéer och lösningarna är oftast de enklaste. Så KRÅNGLA INTE TILL DET i onödan.

3: Misstro slumpen

Tillfälligheter inträffar oftast inte ut av en slump. Har ett konkurerande företag kommit på exakt samma tjänst eller vara som du själv säljer. Tro då inte att det har kommit till av EN SLUMP. Ser dem kanske dig som sin största konkurrent? Varför har detta inträffat just nu? Hur kunde det komma sig att de fått informationen samtidigt som du?  Ifrågasätt och reflektera så att du kan lägga upp en strategi för att gå vidare.

Jag är ny när det kommer till företagandet. Det är en helt ny värld där jag lär mig nya saker dagligen. Man lär så länge man lever som de kloka orden lyder.  Jag har alltid haft en längtan av att vara min egen chef och alla handlingarna man gör leder till framsteg som ibland blir snedsteg eller nedsteg, men alltid är det något man lär sig och utvecklas på grund utav.

Mitt viktigaste mål är att kunna hjälpa människor, visa förståelse och empati. Kunna vara stolt över mitt arbete och somna tryggt om natten med vetskapen om att man jag har lyckats ge någon svar på sina frågor.

Jane Andersson, VD Lady Detective Agency Sweden

www.ladydetective.se – Vi jobbar för män, kvinnor och företag över hela Sverige. Byråns motto är att hjälpa vanliga människor med problem som tar upp alldeles för mycket energi i vardagen.

 

Redovisning Nacka, auktoriserad redovisningskonsult, bokföring Nacka, bokslut Nacka, löner Nacka, redovisningsbyrå Nacka

Jane Andersson

 

 

Är du nyfiken att veta mer om Accountonus.se läs mer på vår hemsida bokföring i Stockholm
Gilla oss gärna på Facebook https://www.facebook.com/AccountOnUs Delta i debatten och få tips och nyhetsuppdateringar helt gratis och automatiskt!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.