Tänk till vid val av redovisningsbyrå!

Tycker du att redovisning och hantering av företagets ekonomi är det mest spännande som finns? Inte? Kanske funderar du på att anlita en samarbetspartner?

Läs gärna tipsen nedan om vad som är bra att tänka på vid val av redovisningsbyrå.

  • Välj helst en redovisningsbyrå där det finns auktoriserade konsulter. Då kan du känna dig trygg med att den som sköter din redovisning på ett enkelt sätt har någon att vända sig till om frågor skulle uppstå. Har de kompetens för din verksamhet? Ta reda på det!
  • Diskutera hur bemanningen och backup ser ut. Vilken beredskap finns det om den som sköter din redovisning blir sjuk eller åker på semester?
  • Fråga hur de skulle lägga upp arbetet om du anlitar dem. Be dem att beskriva sina rutiner och hur en vanlig månad skulle se ut. Redovisning handlar både om att ta ansvar för att siffrorna blir rätt, men också om välfungerande administrativa rutiner så att saker sker i tid.
  • Välj en byrå som du kan växa med! Fundera på vilka behov som du ser på lite längre sikt. Kanske kommer ni anställa mer personal, öppna ytterligare verksamhetsställen så det kan bli aktuellt att lägga ut lönehanteringen eller andra arbetsuppgifter? Fråga vad de själva har för planer för utveckling och framtid. Om din eller andra kunders verksamhet växer, hinner de med dig då?
  • Tänk framåt! Berätta om dina visioner för din verksamhet. Be redovisningsbyrån berätta hur de skulle tillmötesgå behoven som då skulle uppstå.
  • Stirra dig inte blind på timpriset. Rätt kompetens och erfarenhet gör ofta att det tar färre timmar att göra samma jobb.
  • Ta referenser! Gärna från två nuvarande eller tidigare kunder samt en revisor som de samarbetar med.

Vill du veta mer om Account on Us? Läs bla kundreferenser på vår hemsida bokföring i Stockholm
Följ oss gärna på LinkedIn http://www.linkedin.com/company/account-on-us-ab och Facebook https://www.facebook.com/AccountOnUs
Delta i debatten och få tips och nyhetsuppdateringar!

Vilken väg ska du välja för att ditt företag ska utvecklas i den riktning du vill? Se till att gå med någon som vill vara delaktig!

vägen

Leave a Reply

Your email address will not be published.